امروز ۲ غذا برای بیرون بردن رابه شـما
معرفی میکنیم، ۲ غذای محبوب و سریع کـه هم دردسر کمتری برای پخت دارد و هم
طعم آن شـما را راضی نگه می دارد. فرقی نمی کند کـه میخواهید بـه پیک نیک
بروید یا ناهارتان رابه سرکارتان ببرید و یا این کـه غذای مدرسه فرزندتان
باشد. این غذاها همه ی جا جواب گو هستند، در ادامه با مجله پارس ناز همراه
باشید تا این غذاها رابه همراه دستور پخت شان مرور کنیم.
سالاد الویه
سالاد الویه یکی از انواع غذا برای بیرون
بردن اسـت که خیلی آسان درست شده و به صورت سرد سرو می شود، بهمین جهت
گزینه مناسبی برای پیک نیک اسـت.
مواد اصلی مورد استفاده در تهیه سالاد الویه سیب زمینی، سینه مرغ و خیار شور اسـت کـه با سس مایونز مزه دار می شوند. افراد بسته بـه ذائقه خود از انواع سبزیجات پخته نظیر هویج، ذرت و نخود فرنگی نیز در آن استفاده می کنند.
طرز تهیه سالاد الویه
سالاد الویه نوعی سالاد روسی اسـت که برای
نخستین بار در قرن نوزدهم توسط لوسیان اولیویه سرآشپز بلژیکی رستوران
آرمیتاژ در مسکو ابداع شد و به مرور در تعداد زیادی از کشور هـای جهان
طرفداران زیادی پیدا کرد. از آنجا کـه این سالاد بـه صورت سرد سرو می شود و
تهیه آن آسان اسـت و از طرفی مواد مورد استفاده دراین غذا بـه گونه ای است
کـه می توان آن رابه صورت قالبی درست و تزیین کرد، گزینه مناسبی برای
مهمانی ها اسـت.
ودر سفره های ایرانی طبق معمول بعنوان
عصرانه و شام مورد استفاده قرار میگیرد. افراد در تهیه سالاد الویه بسته
بـه ذائقه و سلیقه خود از انواع افزودنی ها و سبزیجات، استفاده می کنند.
طرز تهیه و طعم سالاد الویه بسیار مشابه کیک مرغ اسـت. مواد ارائه شده برای
تهیه سالاد الویه برای ۳ نفر، و زمان پخت کلی ۳ ساعت اسـت.
مواد لازم برای تهیه سالاد الویه قالبی
= سیب زمینی متوسط ۶ شماره
= خیار شور ۴۵۰ گرم
= تخم مرغ ۵ شماره
= سینه مرغ ۱ شماره
= کالباس ۱۰۰ گرم
= هویج ۳ شماره
= نخود فرنگی ۴۵۰ گرم
= سس مایونز ۶ قاشق غذاخوری
= آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
= روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
= نمک بـه میزان لازم
طرز تهیه سالاد الویه قالبی
پیاز رابه صورت نگینی خرد کرده و با روغن
تفت دهید تا طلایی شود. سپس نمک، زردچوبه و مرغ رابه آن اضافه کرده و کمی
تفت دهید، وقتی رنگ مرغ تغییر کرد آبجوش بـه آن اضافه کنید و اجازه دهید تا
مرغ بپزد. مرغ را پس از پختن، ریش ریش کنید.خیار شور رابه صورت نگینی ریز
خرد کنید.
هویج ها را بخارپز کرده و بـه صورت نگینی
خرد کنید. نخود فرنگی را آبپز یا بخارپز کنید. کالباس رابه صورت نگینی خرد
کنید. سیب زمینی ها را بپزید و با غذاساز بـه صورت پوره درآورید یا آن ها
را رنده کنید. تخم مرغ ها را آبپز کنید و انها را رنده کنید. سیب زمینی و
تخم مرغ را دریک ظرف بزرگ مخلوط کنید.
مرغ، خیارشور، هویج، کالباس، و نخودفرنگی
رابه سیب زمینی و تخم مرغ اضافه کنید و باهم مخلوط کنید. کمی نمک و آبلیمو
بـه مواد اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید. سس مایونز رابا سه قاشق آب مرغ
رقیق کرده و روغن زیتون و کمی فلفل سیاه بـه آن اضافه کنید. سس حاصل رابه
مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. سالاد الویه آماده شده و نوبت قالب زدن
سالاد اسـت.
روش قالب زدن سالاد الویه
= داخل قالب مورد نظر یک نایلون بـه گونه ای قرار دهید کـه از اطراف ظرف بیرون زده باشد.
= سالاد الویه را داخل قالب بریزید و با قاشق کاملا فشار دهید.
= روی سالاد را صاف کرده و اضافه نایلون را روی آن بکشید.
= سالاد را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
= سالاد را در ظرف مورد نظر برگردانده و نایلون را از روی آن بردارید.
سالاد رابا انواع سبزیجات مانند:
زیتون، هویج، کاهو، کنسرو ذرت، جعفری و … بـه شکل دلخواه تزیین کنید.
نکات مهم در تهیه سالاد الویه قالبی
برای نگه داری سالاد الویه در یخچال از ظرف
دربسته یا سلفون استفاده کنید. هنگام اضافه کردن سس بـه مواد، آنرا کم کم
اضافه کنید تا آسان تر بتوانید مواد رابا یک دیگر ترکیب کنید. اگر میخواهید
سالاد شـما طعم بهتری داشته باشد از آبلیموی تازه در آن استفاده کنید.
خیارشور و هویج را رنده نکنید چون باعث آب افتادن سالاد می شود. اگر نخود
فرنگی را آبپز میکنید، در آب کش بریزید و اجازه دهید آب آن کاملا گرفته
شود.
اگر میخواهید سالاد شـما سالم تر باشد از
سس مایونز، کمتر استفاده کنید و بجای آن از روغن زیتون بیشتری استفاده
کنید، یا می توانید سس مایونز را در منزل و با روغن زیتون تهیه کنید تا بـه
سلامت آن خاطرجمعی داشته باشید. می توانید قالب خود رابه هر شکلی کـه دوست
دارید انتخاب کنید و سالاد الویه رابا اشکال کیک، حیوانات، گل و … تزیین کنید.
کتلت سیب زمینی
یکیدیگر از انواع غذا برای بیرون بردن،
کتلت سیب زمینی اسـت کـه میتوان بـه اسانی ودر زمان کوتاهی درست کرد. موادی
کـه در تهیه این کتلت بکار میرود متنوع اسـت و هرکس بنا بـه ذائقه و سلیقه
خود در آن از انواع مواد غذایی استفاده می کند.
ترکیب اصلی این کتلت، متشکل از گوشت چرخ
کرده، پیاز و سیب زمینی اسـت. سیب زمینی بـه صورت خام یا پخته رنده شده و
با سایر مواد بـه صورت خمیری درمی آید کـه در روغن سرخ می شود. این غذا را
میتوان بـه صورت گرم یا سرد با نان باگت، خیار شور و گوجه فرنگی ه صورت
ساندویچ سرو کرد.
طرز تهیه کتلت سیب زمینی
کتلت، کلمه ای فرانسوی اسـت؛ اما علی رغم
اسم فرانسوی، غذایی روسی بوده کـه مواد آن در ایران اندکی تغییر کرده و بـه
صورت کنونیاش درآمده اسـت. مواد تشکیل دهنده این غذا ثابت نیست ودر دست
هر آشپزی ترکیب دیگری دارد؛ شـما نیز میتوانید ترکیب خاص خودرا در طبخ آن بکار گیرید و بـه صورت گرم یا سرد در خانه یا در پیکنیک سرو کنید.
مواد اصلی تشکیل دهنده کتلت سیب زمینی
عبارتند از: گوشت چرخ کرده «گوسفند یا گوساله یا مخلوطی ازآنها»، پیاز و
سیب زمینی. برای تهیه کتلت سیب زمینی میتوان سیب زمینی رابه صورت خام رنده
کرده و با سایر مواد مخلوط کرد یا سیب زمینی را آبپز کرد و پس از کوبیدن آن
با گوشت، پیاز، تخم مرغ و ادویه جات مخلوط کرد تا خمیر یک دستی حاصل شود.
این غذا برای ۶-۵ نفر مناسب است
زمان آماده سازی مواد اولیه ۱۵ دقیقه و زمان پخت و انتظار حدود ۲ ساعت اسـت.
مواد لازم
= گوشت چرخ کرده ۱ کیلو گرم
= پیاز متوسط ۱ شماره
= تخم مرغ ۱ شماره
= سیب زمینی ۵۰۰ گرم
= آرد سوخاری ۲ پیمانه
= نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه بـه میزان لازم
= روغن مخصوص سرخ کردن بـه میزان لازم
دستور تهیه:
سیب زمینیها را داخل قابلمه قرار داده ودر
قابلمه تا حدی آب بریزید کـه روی سیب زمینیها را بپوشاند. قابلمه را روی
حرارت قرار دهید تا آب بجوشد، سپس حرارت را ملایم کنید و فرصت دهید تا سیب
زمینیها بپزند.
پیاز را پوست گرفته و رنده کنید.
سیب زمینیها را پس از پختن، پوست گرفته و رنده کنید یا بکوبید تا کاملا نرم شوند.
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه را در ظرف همزن بریزید.
تخم مرغ رابه آن اضافه کرده و هم زنید تا خوب مخلوط شوند.
سیب زمینی و پیاز رنده شده را اضافه کرده و خوب هم بزنید. سپس گوشت چرخ کرده را بیفزایید و باهم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
مواد را کاملا مخلوط کنید تا خمیری شکل شوند.
مقداری از مایه کتلت بردارید و کف دست خود آنرا گرد کنید.
سپس آنرا پهن کرده و بـه شکل اشک درآورید. همه ی مواد رابه همین طریق آماده کرده و دقت کنید کتلتها خیلی ضخیم یا خیلی نازک نشوند.
پودر سوخاری را در ظرفی بریزید و سپس هر یک از کتلتها را در پودر سوخاری قرار دهید تا دو طرف آنها کاملا با پودر پوشانده شود.
کتلتها را روی کاغذ روغنی قرار دهید، سعی کنید همه ی آنها یک شکل بوده و ضخامت یکسانی داشته باشند.
روغن را در تابه تفلون بر روی حرارت ملایم
داغ کرده و کتلتها رابه آرامی در آن قرار دهید. کتلتها را روی حرارت
ملایم سرخ کنید تا مغزپخت شوند.
وقتی یک طرف کتلتها سرخ شد، آنها را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود و اگر لازم بود کمی روغن اضافه کنید.
یک دستمال آشپزخانه در ظرفی پهن کرده، کتلتها را پس از سرخ شدن با کفگیر برداشته و روی دستمال بگذارید.
بقیه مواد رابه همین ترتیب درست کنید و روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
کتلت سیب زمینی را در ظرف سرو بچینید و اطراف آن رابا گوجه فرنگی، خیارشور و سبزی خوردن تزیین کنید.
نکات مهم و اصولی تهیه کتلت سیب زمینی پخته
کتلت سیب زمینی رابه صورت داغ با نان تازه
و سبزی خوردن و نوعی سس گوجه فرنگی یا سس کچاپ سر سفره بگذارید یا بـه
صورت ساندویچ همراه با کاهو، خیار شور و گوجه فرنگی سرو کنید. گوشت مورد
استفاده در کتلت سیب زمینی باید نیم چرب باشد، گوشت بدون چربی باعث خشک شدن
کتلت میشود. اگر کتلت سرد شد برای گرم کردن آن، از فر استفاده کنید و درب
ظرف حاوی کتلت را نبندید تا کتلتها ترد باقی بمانند.
زیرا بخار حاصل از گرمای آنها باعث نرم
شدن کتلتها میشود. پخش شدن مایه کتلت و وا رفتن کتلت سیب زمینی در تابه
هنگام سرخ شدن غالبا بعلت زیادی پیاز یا سیب زمینی اسـت و طبق معمول با
اضافه کردن ۱ تخم مرغ میکوشند تا این مشکل را رفع کنند. ولی بـه این روش
طبق معمول مشکل رفع نمیشود؛ چاره واقعی اضافه کردن مقداری گوشت چرخ کرده و
ورز دادن مایه کتلت اسـت.
در ترکیب مواد کتلت سیب زمینی از آرد سفید
یا آرد نخودچی استفاده نکنید، زیرا بافت کتلت را سفت کرده و از کیفیت آن
می کاهد. استفاده از تخم مرغ در مواد کتلت، دلخواه اسـت ودر صورت تمایل می
توانید آنرا حذف کنید. این نکته را درنظر داشته باشید کـه اگر گوشت کتلت
بـه اندازه کافی باشد، کتلت هنگام سرخ شدن وا نمیرود و افزودن تخم مرغ
تاثیری دراین مورد ندارد.
اگر مایه کتلت، شل بود بجای آرد سفید یا
آرد نخودچی می توانید مقداری پودر سبوس گندم بـه مایه اضافه کنید. پودر
سبوس گندم علاوه براینکه تاثیری درطعم ومزه واقعی کتلت ایجاد نمی کند دارای
خواص بی نظیری اسـت کـه با افزودن بـه مایه کتلت می توانید از این خواص
بهرمند شوید. برای شکل دان بـه کتلت میتوانید ازدست یا از قالب های مخصوص
با اشکال متنوع استفاده کنید.نوشته معرفی ۲ غذا برای بیرون بردن | سریع
ترین خوشمزه ترین غذاها اولین بار در سایت تفریحی و سرگرمی پارس ناز. پدیدار شد.