فال حافظ

فال حافظ اندروید,فال حافظ اندروید رایگان,فال حافظ آندروید,فال حافظ android,فال حافظ موبایل اندروید,فال حافظ صوتی اندروید,فال حافظ گویا اندروید,دانلود فال حافظ اندروید با تفسیر,فال حافظ سخنگو اندروید,

فال حافظ

فال حافظ اندروید,فال حافظ اندروید رایگان,فال حافظ آندروید,فال حافظ android,فال حافظ موبایل اندروید,فال حافظ صوتی اندروید,فال حافظ گویا اندروید,دانلود فال حافظ اندروید با تفسیر,فال حافظ سخنگو اندروید,

فواید استفاده از گیاه دارویی هل

هل و خواص آن

هل، خواص هل,گیاه هل,گیاه دارویی هل,فواید گیاه دارویی هل,خواص گیاه دارویی هل,فواید استفاده از گیاه دارویی هل,دلایل استفاده از هل در چای

هل را همه می شناسیم طعم چای با هل همیشه عالی است.

درختی است از خانواده زنجبیل به صورت وحشی و پرورشی در مناطق کوهستانی و در سایه درختان می‌روید. ارتفاع درخت ۳۰ تا ۵۰ سانتی متر و بعصی‌ها دارای اعضاء چوبی تا ۳ متر ارتفاع و شاخه‌های هوایی و برگ‌های متناوب نوک تیز با گل‌های ریز سفید مانند گل باقلا و میوه ان کوچک ناشکوفا (پوشینه دار) بقدر بند انگشت با پوست تیره رنگ و دانه‌های متعدد می‌باشد. هل انواع مختلفی دارد: هل سفید و هل سیاه و هل سبز و هل رسمی. که طبیعت همه ان‌ها گرم و خشک و نوع سبز ان تند و معطر بوده و از دو نوع دیگر مرغوب تر است. دانه‌های هل بویی قوی و طعمی مطبوع دارد از مغز و پوستش برای درمان و معطر ساختن غذاها و پختن شیرینی استفاده می‌گردد.
در ایران بیشتر از هل سبز استفاده می‌شود.

هل،خواص هل
ترکیبات شیمیایی:
هل دارای اسانس فرار و معطری در حدود ۴% می باشد ضمنا این گیاه دارای مواد رزینی و چربی نیز است .
نام‌های دیگر آن: قاقله، هیل، هال، قاقله کبار، قاقله ذکر، قاقله غراب، قاقله صغار، قاقله انثی، خیربوا، هیل بوا، هال بوا، هیل غراب، حماما و هیل ذکر می‌باشد.
خواص داروئی:
هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است
جویدن دانه های هل پس از صرف غذا ضمن کمک به هضم و گوارش بهتر غذا، می تواند بوی نامطبوع دهان(مثل بوی سیر و پیاز) را نیز خنثی کند.
دانه های هل خواص گرمابخشی داشته و معده و روده ها را تقویت می نمایند.
هل اشتها را تحریک می کند و عمل هضم غذا را بهبود می بخشد.
نوشیدن دم کرده ی داغ آن موجب تسکین کولیت، سوءهاضمه، باد نفخ، حالت تهوع و بی حالی شده و مانع ترشح زیاد اسید معده می شود.
یکی از خواص ویژه و بسیار ارزشمند هل، جلوگیری از تشکیل خلط در گلو است. از این رو می توان آن را به محصولات لبنی و پودینگ ها افزود تا اثر شیر را که موجب تشکیل خلط در گلو می شود خنثی کرده و به هضم آن نیز کمک کند.
دانه های هل خاصیت داروی اکسپکتورانت را دارد و سینوس ها و برونش ها، بینی و سینه را از خلط و ترشحات اضافی پاک می سازد.
هل چنان که ذکر شد خواص گرمابخش و انرژی زا دارد از این رو به بهبود روحیه و بازیابی انرژی و توان از دست رفته کمک می کند، اضطراب و نگرانی را کاهش می دهد و در رفع افسردگی موثر است.

هل،خواص هل
هل همچنین کلیه ها را تقویت می کند و گفته می شود برای درمان شب ادراری کودکان مفید است.
تقویت کنده قلب و بدن است.
بادشکن بوده و گاز معده و روده را از بدن خارج می سازد.
علاوه بر این، بعضی ها هنگام دم کردن چای معمولی چند دانه هل یا یک عدد میوه هل را در چای می ریزند و همراه با آن دم می کنند. این چای، هم خوش طعم تر می شود و هم خاصیت درمانی دارد.
دانه هل تقویت کننده معده، ضدنفخ و بادشکن است؛ در ضمن به هضم غذا هم کمک می سازد.
از هل به عنوان دارو برای معالجه سرفه، سرماخوردگی و تب استفاده می کنند.- در صورتی که عرق بدبویی دارید یا دهان شما بوی خوبی نمی دهد، ۶گرم هل را- با غلافش- به صورت چای دم کنید و در طول یک روز به مرور بنوشید.
برای درمان استفراغ و تهوع نیز توصیه می شود مقداری دم کرده هل مصرف نمایید.
مصرف هل برای رفع سردرد و کاهش حملات بیماری صرع نیز توصیه می شود.به این منظور مقداری از هل را مانند انفیه از بینی بکشید.
ادرار آور است.
قاعدگی را باز می کند.

هل،خواص هل
زخم های دهان را برطرف می کند، بدین منظور دم کرده هل را در دهان قرقره نمایید.

برای تسکین درد گوش ، گرد هل را در گوش بریزید.

تب را پایین می آورد.

معالج سرماخوردگی است.

برای تسکین درد روماتیسم مفید است.

ضد مسمومیت است.

برای رفع بیماری های چشم مفید می باشد.

بر طرف کننده خستگی می‌باشد.

تقویت کننده حافظه است.

برای سنگ کیسه صفرا مفید ایت.

شادی آور است.

برای نقرس مفید می‌باشد.

مکیدن هل بوی بد دهان را از بین می‌برد.

مصرف هل در دیابت:

مصرف هل در دیابت منعی ندارد.

فواید هل برای پوست:

هل سبز باعث شاداب شدن پوست می‌گردد چند دانه هل را در آب جوشانده آب را صاف نموده با یک قاشق روغن بادام شیرین مخلوط نموده صورت را ماساژ دهید.

مصرف هل در بارداری و شیردهی:

مقدار هلی که برای برای معطر کردن چای به آن اضافه می کنند در دوران بارداری و شیردهی مانعی ندارد.

طرز استفاده:

دم کرده : مقدر ۳۰ گرم هل کوبیده را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید بمدت ۱۰ دقیقه دم بکشد سپس صاف کرده و میل کنید.

هل را همچنین می توان به چای اضافه کرد .

هل،خواص هل

تهیه یک دم کرده دارویی با هل:

برای تهیه یک دم کرده ی گیاهی معطر و آرام بخش و خوش طعم، ۴ عدد دانه هل را همراه با ۴ عدد دانه فلفل سیاه، ۴عدد دانه میخک، یک قطعه دارچین نکوبیده و چند حلقه نازک زنجبیل تازه در ۶۰۰ میلی لیتر آب بریزید. آن را به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید، اما مواظب باشید نجوشد.
دم کرده را صاف کنید و به صورت داغ همراه با کمی شیر یا عسل بنوشید.
نوشیدن این دم کرده دو بار در روز، درمانی فوق العاده برای سرفه و سرماخوردگی است.
نکته: برای عطرآگین کردن غذا، شیرینی یا مربا، حتما لازم نیست غلاف آن را باز کرده و دانه های سیاه رنگ هل را مورد استفاده قرار دهید؛ میوه هل با همان غلاف نیز به اندازه کافی غذاها را خوش طعم می کند؛ مگر آنکه طعم جویدن دانه های هل در دهانتان را دوست داشته باشید.
مضرات هل:
مصرف زیاد هل در افرادی که طبیعت گرم دارند مضر است.
کسانی که یبوست دارند کمتر مصرف کنند.
کسانی که فشار خون یا زخم معده دارند نباید در خوردن آن زیاده روی کنند.
مصرف زیاد آن هم تپش قلب را افزایش می دهد و هم برای بیماری های روده و ریه مفید نیست.
برای بیماری‌های سوزاک و سیفیلیس و عفونت های ادراری بانوان حامله مضر می‌باشد.
کسانی که ورم پروستات دارند کم مصرف کنند.
مقدر مصرف زیاد هل برای روده ها مضر است . برای رفع این اشکال آنرا باید با کتیرا میل کرد.
توجه کنید که مقدار مصرف باید از یک مثقال بیشتر نشود.

هل بسیار خوشبو و معطر است.

هل

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.